In English

Näyttely Vänrikki Stålin tarinoiden suomennosprosessista Lahden kaupunginkirjastossa

suomennoksensyntyjuliste.png

Kansainvälisen kirjailijakokouksen aikana kannattaa piipahtaa myös Lahden kaupunginkirjastossa, jossa on näyttely J. L. Runebergin Vänrikki Stålin tarinoiden suomennosprosessista. Suomentaja, kokouksen tapahtumajohtaja Juhani Lindholm esittelee käännöksen etenemistä esimerkkien valossa ja kertoo mitallisen runon kääntämisen haasteista.

Suomennoksen synty -näyttelyn on tuottanut Kääntäjien ammattiosasto KAOS ry. Näyttely on esillä 16.6.–7.7.2017.  

 


Runomaraton juhlii 35-vuotiasta eloaan

runomaraton_lahti.png

Kesäkuun kolmantena viikonloppuna Lahdessa on luvassa todellinen kirjallisuuden ja runouden ystävien superviikonloppu, sillä Lahden kansainvälisen kirjailijakokouksen lisäksi kaupungissa vietetään Runomaratonia 17.–18.6. 

Lahden Runomaraton ry juhlii 35-vuotiasta eloaan järjestämällä kaupunkifestivaalin Lahden keskustassa. Tämän vuoden teemana tapahtumassa on Hullunhieno Suomi?, ja festivaali on kirjailijakokouksen tapaan osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Luvassa on runoilijavieraita, runovideoita, lavarunoutta, musiikkia, tanssia, työpajoja ja proosapausseja. Tapahtumassa julkaistaan myös vuoden 2017 runo- ja runovideokilpailun tulokset. Kansainvälisen kirjailijakokouksen vieraita piipahtaa myös Runomaratonissa!

Lisätietoja tapahtumasta: www.runomaraton.com.

 

 

Lahden kansainvälinen kirjailijakokous jakaa kaupunkilaisille ilmaiseksi tuhat kirjaa

Sata_vuotta–_tuhat_kirjaa.jpg

Lahden kansainvälinen kirjailijakokous (Lahti International Writers’ Reunion LIWRE) jakaa kokouksen alla ja sen aikana tuhat ilmaista kirjaa lahtelaisille.

Kirjojen jako juhlistaa paitsi 16.–17. kesäkuuta järjestettävää kokousta myös satavuotiasta Suomea – 100 vuotta, 1000 kirjaa. Kirjat on lahjoittanut jaettavaksi Vantaan antikvariaatti Oy.

Kirjoja jaetaan keskiviikkona 14. kesäkuuta kello 14–19 Lahden satamassa makasiineilla sekä 15.–18. kesäkuuta Lahden pääkirjastossa.

© LIWRE 2018