In English

Osallistujat

Riikka Pelo

Riikka Pelo. Copyright: Heini Lehväslaiho

Photo/valokuva: Heini Lehväslaiho

Riikka Pelo (b. 1972), one of the moderators of LIWRE 2015, is a novelist from Helsinki. Her debut novel Taivaankantaja was shortlisted for the Runeberg Prize and won the Tiiliskivi Prize in 2006. Her second novel, Jokapäiväinen elämämme, won the Finlandia Prize in 2013. Her literary essays have been published in Finnish cultural magazines, and she has also worked as a dramaturgist, movie scriptwriter, and a librettist.
Pelo teaches creative writing and has been preparing her doctoral dissertation at the  Aalto-University in Helsinki, and at the Filmuniversität Babelsberg Konrad Wolf in Potsdam.


Riikka Pelo (s. 1972), kirjailijakokouksen 2015 keskustelujen toinen puheenjohtaja, on helsinkiläinen kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Taivaankantaja oli ilmestymisvuotenaan 2006 Runeberg-palkintoehdokkaana ja voitti Tiiliskivi-palkinnon. Pelon toinen romaani, Jokapäiväinen elämämme sai vuoden 2013 Finlandia-palkinnon. Hänen kirjallisuusesseitään on julkaistu mm. Nuoressa Voimassa ja Niin & Näin -lehdessä ja hän on toiminut myös dramaturgina, elokuvakäsikirjoittajana sekä libretistinä. Pelo työskentelee luovan kirjoittamisen opettajana mm. Taideyliopistossa, Työväen Akatemiassa ja Kriittisessä Korkeakoulussa ja on valmistellut väitöskirjaansa tutkijana Aalto-yliopistossa ja Filmuniversität Babelsberg Konrad Wolfissa Potsdamissa.

© LIWRE 2018