In English

Suojelijan tervehdys

Siellä missä kokoontuvat kirjailijat, kokoontuvat avarakatseisuuden, suvaitsevaisuuden ja humanismin aatteet – arvot, joita maailmanaikamme suorastaan janoaa. Vuoden 1963 jälkeen on Lahden kansainväliseen kirjailijakokoukseen osallistunut yli 1 000 kirja-alan toimijaa. Mukkulasta on muotoutunut kulttuurihistoriallinen instituutio, eräs Euroopan merkittävimmistä kirjallisuustapahtumista, jossa kohtaavat kansainväliset ja kotimaiset tekijät, aloittelijat ja mestarit.

Kaikkien aikojen ensimmäisen Lahden kansainvälisen kirjailijakokouksen suojelija rouva Sylvi Kekkonen kirjoittaa mietelmäkokoelmassaan: ”Vain ne, jotka kiihtyvät samoista syistä, pystyvät ymmärtämään toisiaan.” Vuosikymmenten varrella on Mukkulassa Suomen suven luonnonkauneudesta nauttien keskusteltu kirjallisuudesta ja kirjailijuudesta. On kiihdytty sekä samoista että erilaisista syistä, yhteisymmärrystä rakentaen.

Suomen viettäessä kansalliseepoksensa Kalevalan 180-vuotisjuhlaa, on ilo nähdä tarinankerronnan ja yhteisille leiritulille kokoontumisen tradition tulevan jälleen todeksi Mukkulan yöttömässä yössä. Toivotan kaikille kokouksen osallistujille yllättäviä kohtaamisia, intohimoisia väittelyjä ja kiihdyttäviä keskusteluja!

- Jenni Haukio

 

Jenni Haukio

Jenni Haukio, s. 1977, on runoilija ja tasavallan presidentin puoliso.

Lue lisää » 

© LIWRE 2018